július, 2013

now browsing by month

 

Zalakaros a gyógy- és wellness nyaralások legkedveltebb célállomása

Zalakaros

Zalakaros a gyógy- és wellness nyaralások legkedveltebb célállomása, ahol a vendégek számára csendes, barátságos környezetben egyszerre válik lehetővé a szellemi felüdülés és a fizikai regenerálódás. Ha még nem döntötte el, hogy zalakarosi tartózkodása alatt hol foglalja le szálláshelyét, látogasson el a SzállásKérés.hu-ra, amely portálon nemcsak kedvére nézegelődhet a lehetőségek között, hanem az összes felmerülő kérdésére választ is kaphat. Szállásközvetítő portálunk fő célja, hogy segítsen Önnek az ideális szállás megtalálásában úgy, hogy csak néhány percet vegyen el az idejéből. Már nem kell hosszú órákat töltenie az internet előtt és különböző oldalakat nézegetnie, jegyzetelgetnie, nálunk mindent egy helyen megtalál. Küldjön pusztán érdeklődő üzenetét, kérjen ajánlatot vagy foglaljon közvetlenül a SzállásKérés.hu-n keresztül vagy tegye mindezeket egyszerre, az oldalon elérhető vendég-levelezőrendszerrel valamennyi zalakarosi tulajdonossal folytatott levelezését párhuzamosan láthatja. Válogasson kedvére, nálunk biztos megtalálja, azt amit keres!

Víztisztítóval sokkal egyszerűbb

víztisztitó

A mai rohanó világban mindenkinek egyre kevesebb szabadidő jut magára és szeretteire. Egyre többen igénylik és használják azokat a kényelmi szolgáltatásokat, melyekkel idő és energiát spórolhatnak meg, más hasznos tevékenységek előnyére, mint például az étel és ital házhozszállítás. Viszont gondolkozzon el mindenki azon, hogy mennyi időt és energiát pazarol el élelmiszerboltok és szupermarketek soraiban és pénztáraiban, azzal hogy megvegye magának a napi vagy heti ásványvíz adagját, melyet még haza is kell cipelnie. Itt jönnek képbe azok a kényelmi termékek, melyekkel ásványvíz minőségű ivóvizet tudunk előállítani otthonunkban, konyhánkban, munkahelyünkön. A víztisztító készülékekről van szó ebben a rövid cikkben és arról, hogy mennyivel kényelmesebbé teheti életünket. Mert egy minőségi víztisztító készülék, egyszeri befektetés, onnantól mindig lesz tiszta és finom ivóvíz otthonunkban, mely 100%-ig klórmentes és nemcsak ivásra, hanem főzésre és akár tisztálkodásra is tudjunk használni. Az Aquaphor termékek közt mindenki megtalálhatja, azt a típust melyre szüksége van, mert megtalálható köztük a kancsók, a csapra szerelhet és a konyhapult alá beépíthető változatok is. Látogasd meg weblapunkat a www.aquaphormodern.hu címen, és válassz Te is magadnak egy hasznos és minőségi víztisztító terméket!

Óvintézkedések a készülékeink biztonsága érdekében

tápegység

Az elektromos készülékekre érdemes mindig külön biztosítást kötni a lakásbiztosítás keretében. Bár minden elektromos készülékben van egy tápegység, ami arra hivatott, hogy megfelelő nagyságú áram jusson a hálózatból a készülékbe, de mégis előfordulhat, hogy túlfeszültség keletkezik. A jól működő tápegységen át halad az áram, majd a tápegység átalakítja a bejövő áramot arra az áramerősségre, ami szükséges ahhoz, hogy a készülék tökéletesen működjön. Ezen felül a védekezés érdekében érdemes olyan hosszabbítókat vásárolni, amelyek túlfeszültség szabályzósak. Ezekbe akár egyszerre több készülék is csatlakoztatható, így magas ára hamar megtérülhet. Mivel ez a fajta hosszabbító megakadályozza a túl nagy áramerősségű áram bejutását a készülékekbe, így eszközeink biztonságban lehetnek. Vihar esetén érdemes mindent kihúzni a hálózatból, hiszen ha nincs csatlakozás, túlfeszültség esetén sem lehet probléma a készülékekkel kapcsolatban. Alap esetben viszont a tápegység az, ami teljes egészében megvédi a készülékeinket.

Mit csinálunk a társkereső oldalakon?

társkereső

Vannak dolgok, amik nem változnak: a társkereső oldalak már 10 éve is érdekelték az internetezők akkor még nem túl népes táborát. Mára a web is sokat változott, de a társkereső oldalakon még mindig nagy a tolongás. Mivel múlathatjuk az időnket egy ilyen oldalon?

Képek: Ha képek nézegetésével töltött időnek legalább egy kis töredékét munkaidővé konvertálná valaki, megugrana a GDP szépen. Rendszerint nem, életkor, lakhely és további paraméterek alapján szűrhetjük a kínálatot, talán így a legkönnyebb új, érdekes társkeresőket felfedezni.

Chat: Az egyik legnépszerűbb funkciója nem csupán a társkereső oldalaknak, de a legtöbb közösségi oldalnak is. Amíg időnk engedi, “real time” cseveghetünk, ismerkedhetünk és veszekedhetünk másokkal. Ma már a videochat is terjedőben van, de a hagyományos chat szolgálatás felett sem járt még el az idő.

Fórum: Nem annyira trendi, sőt elég régi megoldás. Sokfelé találkozhatunk vele, de egyre csökken a népszerűsége, így sok esetben kimarad az új fejlesztésű randioldalakból. Kár érte, mert felépítéséből adódóan nagyon jó, tartalmas beszélgetéseknek tud(ott) otthont adni. Sokan persze ezt is csak trollkodásra tudják használni, de a tapasztalat szerint azok hamar repülni szoktak a társkereső szájtokról.

A zöldenergia megtermelése egyre nagyobb teret nyer magának

napelem

A 2008-as évtől hatályba lépett egy törvény, mely lehetővé teszi a zöld energia visszaforgatását az elektromos hálózatba. A napelem kiépítése egyre nagyobb teret nyert magának mára, így lehetőség van arra, hogy a háztartások úgynevezett kis méretű erőművet hozzanak létre. Jellemzői közt szerepel, hogy a fogyasztó a saját hálózatán keresztül használja a megtermelt áramot. Annyi energia termelődik, amennyire az adott háztartásnak szüksége van. A névleges teljesítmény nem haladhatja meg az 50 kVA-t. A törvény értelmében a megtermelt zöldenergiát minden egyetemes villamos energia szolgáltatónak kötelessége átvenni, valamit értékét levonni a háztartás által felhasznált energiamennyiségből. Ha vissza szeretnénk termelni a zöldenergiát, szükségünk van egy olyan mérőberendezésre, amely kétirányú. E berendezés beüzemelése az áramszolgáltató kötelessége, viszont a plusz költségeket a fogyasztónak kell állnia. Igaz, hogy egy komplett rendszer kiépítési költsége igen magas, mégis garantálható a befektetett összeg hosszú távon való megtérülése.

Gyermekcipő

gyermekcipő

Az egészséges gyermekláb megőrzése a megfelelő lábbeli kiválasztásával kezdődik! A Szamos Kft. több mint húsz éve foglalkozik gyermekcipő gyártással. Termékkínálatukat kizárólag magas minőségű, kiváló alapanyagokból készülő, kézzel varrott lábbelik alkotják. A Szamos cipők valódi bőrből készülnek, rendkívül könnyűek és puhák, jól hajlíthatók. 2006-tól a Szamos Kft. a gyermeklábbeli kategórián belül egy olyan sajátos lábbeli típus gyártását indította el, amely még jobban hozzájárul az egészséges gyermekláb fejlődéséhez és a gyermekláb egészségének megőrzéséhez. Jelenleg a cég gyerekcipő-gyártásának jelentős részét a szupinált kialakítású termékek képezik. Ezek a lábbelik speciális belső formával és konstrukcióval, rendszeresen ellenőrzött anyagok felhasználásával készülnek, és így alkalmasak a fejlődő gyermeklábak saroktengely-deformációjának korrekciós kezelésére.
A gyermekcipők zömében lábboltozatra simuló, cserélhető talpbéléssel kerülnek forgalomba.
A Szamos Kft. termékei rendkívül széles választékban kaphatóak A Varázstappancs Kft. üzleteiben és web áruházában.

A kaktuszok télen-nyáron virágozhatnak a növényládákban

növényláda

A kaktuszok nagyon kedveltek, hiszen különösebb törődést nem igényelnek. A növényláda típusok közül a piacon rengeteg olyan változatot is találhatunk, melyek kifejezetten kaktuszok beültetésére alakítottak ki. Manapság a boltokban rengeteg olyan kaktuszt is kaphatunk, melyek folyamatos virágzással ékesítik környezetüket. Mivel ezek a növények igen kevés vizet és napsütést igényelnek, nincs más dolgunk, mint a láda megvétele után megfelelő minőségű földdel feltöltenünk azt, majd bele ültetnünk szépen sorjában a kaktuszokat. Ezek után csak ki kell tennünk őket az ablakba vagy a párkányra, és gyönyörködnünk bennük. Érdemes a láda alá gyűjtőtálcát is vásárolnunk, annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges túllocsolást. Mivel a felesleges víz összegyűlik a tálcában, a növénynek lehetősége van annyit felszívni belőle, amennyire éppen szüksége van. Mivel ezek a virágok évszaktól függően folyamatosan virágoznak, télen is színesíthetik a hétköznapjainkat. A földet néhány év eltelte után érdemes lecserélni, hiszen a virágföld tápanyag tartalma is véges, és pótolni kell azt.

A pszichológus tanácsaival segíthet kilábalni a problémákból

szexuálpszichológus

Az életben sokszor találkozhatunk olyan problémákkal, falakkal, melyeket csak szakember segítségével tudunk megoldani. Egy szexuálpszichológus sokszor megkönnyítheti a problémák megoldását abban az esetben, ha megfelelően állunk hozzájuk, és őszintén elmondjuk, hogy mi nyomja a lelkünket. Egy párkapcsolat során a szexuális életnek mindig jól kell működnie, különben maga a kapcsolat sem lesz hosszú életű. Vannak olyan részei az életnek, amire mindig oda kell figyelnünk. Ennek akkor is így kell történnie, ha nagyon kevés rá az időnk. Sokszor egy kedves szó, egy gesztus sokkal többet ér, mint a fél órán át tartó kérdezgetés. A szakember utasításait is be kell tartanunk, és nem szabad kételkednünk benne. Teljes egészében meg kell bíznunk a pszichológusunkban azért, hogy kapcsolatunkat minél hamarabb helyre tudjuk hozni. Nagyon fontos szem előtt tartanunk, hogy a szakember egyedül nem tudja megoldani a problémánkat, ezekkel nekünk kell megbirkóznunk. A pszichológus segítségként, támaszként áll mellettünk. Egy kezelésen ezeket a dolgokat szem előtt tartva kell részt vennünk, és valóban nagyon kell akarnunk azt, hogy a jelenlegi párkapcsolatunk működjön, különben a kezelések nem fognak sikerrel járni.

A tolerancia minden kapcsolatban fontos tényező

pszichológus válaszol

Amikor egy kapcsolat megromlik, sokszor történik meg, hogy a pár egyik tagja esetleg félre lép. Amikor egy pszichológus válaszol a párkapcsolati problémákkal kapcsolatban kérdéseinkre, nagyon fontos, hogy gondoljunk át mindent pontosan, hiszen a jó döntések közelebb segíthetnek minket a problémák megoldásához. Ilyenkor egy igen bonyolult helyzetben találhatjuk magunkat, ezért tiszta fejjel gondoljunk át mindent. Ez sokszor egyedül nem tud működni, így érdemes lehet szakemberhez fordulni. Mivel egy kívülálló, aki rengeteg évnyi szakmai tapasztalattal rendelkezik sokkal könnyebben átlátja a párkapcsolati problémát, így nagy könnyítést jelenthet számunkra ha valaki mellettünk áll, és segít kilábalni a bajból. Ezen felül a párunkkal is őszintén kell beszélnünk, valamint némi toleranciát még a legnehezebb helyzetekben is tanúsítanunk kell. Ezek olyan dolgok, amelyek nélkül egy kapcsolat nem működik, így hát nagy figyelmet kell fordítanunk magunkra és párunkra is. Ezen felül adjunk magunknak minden esetben időt, hiszen a düh sosem jó tanácsadó. Sokan mondják, hogy az idő begyógyítja a sebeket, tehát érdemes türelemmel lennünk a másikkal szemben.

Öntözőrendszerek a piacon

öntözőrendszer

Több mint tizenkét év tapasztalata után elmondhatom, hogy jól ismerem az öntözőrendszerek tekintetében az itthoni piaci helyzetet. Többnyire a professzionális öntözőrendszerek vetették meg a lábukat itthon, de sajnos hígítja az élmezőnyt néhány igen középszerű kategória. Érdekes, hogy ezek a kategóriák még csak az árukkal sem teszik igazán vonzóvá magukat, mert rendszerint kiskereskedelemben elérhető drága portékákról beszélgetünk.
Van olyan is köztük, amely az egyébként igen magas színvonalú kerti eszközök gyártásával szerzett jóhíre miatt, az öntözőrendszer alkatrészeit is jól el tudja adni. Ezeket az öntözőrendszereket szervízelni, javítani, karbantartani egy rémálom. Olyan mértékben nehezíti meg az öntöző telepítő munkáját, hogy semmilyen más alkatrésszel ne lehessen kiváltani, csak a saját magáéval. Ez a professzionális kategóriában elképzelhetetlen, mivel természetesen ezek egymás alkatrészeivel kompatibilisek.
Minden évben sajnos egyre többet kell ezekből az öntözőrendszerekből átalakítanom, ami majdnem teljességgel megmeggyezik egy új öntözőberendezés kiépítésével. Csak sajnos rosszabb! Egy teljesen új rendszer lerakása rutinból sokkal kevesebb időt és energiát igénylő feladat, mint az ilyen rendbetétele. Más bénázásainak, logikai következtetéseinek lekövetése nem egyszerű feladat. Ezekben az esetekben, ha tehetem, azt ajánlom, hogy a talajfelszínen, vagy felette látszó elemeket távolítsuk el, és „mellé” rakjunk le egy másik professzionális öntözőrendszert, ami jól fog működni és bizony gyakran sokkal olcsóbb, mint amibe a „hobbi” öntözőrendszerek kerülnek.
Egy professzionális rendszerrel viszont élmény dolgozni! Gond nélkül vállalja rá az ember a garanciát, és hozzászokhat ahhoz is, hogy meglehetősen nyugodtan aludjon. Nem kell tartani attól, hogy már reggel érkezik az elégedetlen ügyfelek hívásának a sokadalma, vagy a kártérítéssel fenyegető jogszolga. Az ilyen automata öntözőrendszerek telepítése után arra számíthat leginkább a szakember, hogy a szomszédnak, vagy a család egy másik tagjának is építeni kell egyet. És ez így is van rendjén.
Válassza Ön is a professzionálist! Ne elégedjen meg a középszerűséggel.