szeptember, 2013

now browsing by month

 

Miért fontos a jó tartalom a weboldalon?

tartalom

Az internetet pásztázva sokféle szöveggel találkozhatunk. Vannak rövid, tömör leírások, száraz felhívások, és olvasmányos, barátságos, közvetlen hangulatú cikkek is. Amint a beszédben sem mindegy, hogy milyen hansúllyal mondunk el valamit, milyen modorral szólítunk meg valakit, úgy a weboldal szövegírás esetében sem mindegy, hogy milyen szókinccsel rendelkezünk, milyen szófordulatokat alkalmazunk, és mennyire érezheti azt az olvasó, hogy neki írtuk a szöveget, az ő problémáját akarjuk megoldani – írja a kulcsszo.hu
.

A SEO (Search Engine Optimization) vagy keresőoptimalizás jó ideig a linképítésre, linkfejlesztésre fektette a hangsúlyt. A Google algoritmusainak megjelenése óta azonban folyamatosan felértékelődik a honlapok tartalmi része. A felhasználói élmény a fontos a keresőknek, így azokat az odalakat sorolják előre, amelyek olyan tartalommal vannak ellátva, amely összefügg az oldal témájával, nincs túloptimizálva, túlzsúfolva kulcsszavakkal, ugyanakkor stilisztikailag, nyelvtanilag helyes a szövegezése.

A nagy látogatottságnak „örvendő” oldalakon olyan szövegeket olvashatunk, olyan cikkekkel találkozhatunk, amelyek elsősorban hasznos információt szolgáltatnak, s óvatosan bár, de rávrezetnek arra, hogy miért is jó, ha az adott oldal által kínált terméket vagy szolgáltatást igénybe vesszük, emellett úgy van összeállítva a szöveg, hogy a keresők irányelveinek is megfeleljen.

Egy weboldal tartalma képes a látogatókat vásárlókká, megrendelőkké képezni, ha megfelelően van felépítve, igényesen, de ugyanakkor közvetlen hangnemben íródik. A felhasználók ott időznek szívesen, azokat az odalakat látogatják többen, ahol hozzájuk szólnak, és megtalálják a keresett információt.

Sok webáruházban csak a termék neve van feltüntetve, meg az ára, de azt, hogy mire is jó, nem írják hozzá. Pedig, ha egy termékről ismereteket szereznek, megértik annak felhasználási területét, esetleg működését és hatékonyságát, rájönnek, hogy valamely szükségletüket kielégíti vagy segítségével megoldódik egy problémájuk, nagy az esély arra, hogy meg is vásárolják azt.

Abroncs vásárlásnál érdemes több mindenre oda figyelni

autógumi

Mivel a mai piacon igen sok abroncs gyártó cég versenyez az ügyfelekért, érdemes kihasználni az egyes autógumi akciókat. A téli akció időtartama minden gyártó számára egy kiemelt időszak, hiszen a téli gumik nagy részét ilyenkor tudják értékesíteni. Ez az az idő, amikor új ügyfelekre tehetnek szert, és amikor akár több garnitúra abroncsot is eladhatnak egy-egy vásárlónak. Érdemes tehát kihasználni vásárlói szemszögből is ezeket a kedvezményeket, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy abroncsot milyen áron vásárolunk meg. Ha úgy látjuk, hogy repedések, és különféle sérülések találhatóak a téli guminkon érdemes lehet elgondolkoznunk a cserén. Persze sokszor lehetőség van például még egy nagyobb felújításra, ami igen kedvező áron megkapható, de ha már az elöregedés következtében alakulnak ki a repedések a futófelületen, jobban járunk, ha új abroncsokba invesztálunk. Mivel ez egy elég nagy költség tud lenni, egyáltalán nem mindegy, hogy hány évre vesszük az adott abroncsot. Nagyon fontos, hogy az adott gyártó milyen technológiát használ a gyártás során, és hogy milyen alapanyagokat vesz alapul egy-egy abroncs esetében. Megfelelően rugalmas anyagból kell készülnie, és manapság nem ritka a bizonyos mennyiségű garancia is az abroncsokra. Vásárlás során ezeket a kritériumokat tartsuk szem előtt, és biztosan sikerül olyan abroncsot vásárolnunk, ami hosszú éveken át szolgál majd minket. Ugyanígy érdemes eljárnunk a nyári gumik esetében is, hiszen a megfelelő tapadás nagyon fontos a napi használat során. Érdemesebb nevesebb gyártótól vásárolnunk még akkor is, ha termékeik nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak.

A padlófűtés előnyei és elterjedésének oka

padlófűtés

Nagyon kedvelt fűtési technológia a padlófűtés. Hogy mi ennek az oka? Általában az, hogy a meleg padló nagyon kellemes hőérzetet biztosít, valamint nincs szükség akkora mennyiségű energiára, mint például egy radiátor esetén. Annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb padlófűtést alakítsuk ki otthonunkban, érdemes kikérnünk a szakember tanácsát, hiszen rengeteg technika létezik manapság ennek a fűtésrendszernek a kialakítására. A legelterjedtebb a fürdőszobákban, hiszen ki ne szeretne a kellemes hőmérsékletű fürdővízből kilépni egy langyos padlóra egy hideg téli estén?! A padlófűtés lényege, hogy a kifejezetten erre a technológiára kialakított fűtés csöveket lefektetik a padlóra egy előre meghatározott mennyiségben. Ezek után beépítenek a rendszerbe egy szivattyút, mely a felmelegített vizet elszállítja abba a helyiségbe, ahol a padlófűtés működik. Mivel a nagyobb terület magasabb hőérzetet biztosít, így nincs szükség olyan magas hőmérsékletű vízre a fűtéshez, mint például egy radiátor esetében. Ennek köszönhetően energiát és pénzt takaríthatunk meg vele.

A rendszeres tisztítás megakadályozza a dugulást

csatornatisztítás

Az, hogy otthonunk mindig tiszta legyen, nagyon fontos. A csatornatisztítás is ugyanilyen fontos, hiszen ezzel megelőzhetjük a nem kívánt dugulásokat. A folyamatos karbantartás és odafigyelés segíthet minket abban, hogy mindig tisztaság érzetünk legyen, amikor belépünk az otthonunkba, valamint a nagyobb kiadásokat is elkerülhetjük vele. A lefolyók és a házban működő csatorna rendszer tisztítása megoldható különféle vegyszerek segítségével, melyek kifejezetten az ilyen problémák megoldására lettek kifejlesztve. Használatuk egyszerű, nincs más dolgunk a tisztítás alatt, minthogy a lefolyóba öntsük a megfelelő vegyszert, és néhány percig várni. Az, hogy ilyenkor ne használjuk a lefolyót, hiszen a szernek kell néhány perc, hogy hatni tudjon. Pár perc leforgása alatt a tisztítószer el is végzi a munkáját, és nyugodtan használhatjuk tovább a mosogatót vagy akár a kádat is. Ezen felül figyeljünk arra is oda, hogy a lefolyókba minél kevesebb olyan anyag kerüljön, ami eldugíthatja az, így megakadályozhatjuk a későbbi, nagyobb problémákat.