január, 2016

now browsing by month

 

Buborékfoci?

buborékfoci

A buborékfoci egy Európába és már az USA-ban is egyre nagyobb mértékben terjedő új “sporttág”, mely a futballozás viccesebb, szórakoztatóbb oldalát mutatja be. Itt nem annyira a versenyzés és a tisztességes gólszerzés a cél, mint inkább a felhőtlen játék élvezete. Nem véletlen a népszerűsége, hiszen szinte minden korosztály nagyszerű szórakozásnak találhatja és a buborékfoci egy rendkívül mulatságos és sportos módja a szabadidő eltöltésének. A játékosok végig egy felfújt buborékot viselnek, mely minden sérüléstől megvédi őket. Akár még fejen is állhatnak bennük. A meccseket általában 10-15 perces kisebb mérkőzésekre osztják, melyek szünetében, akár cserére is van lehetőség. A buborékfoci mérkőzésen a szabálytalanság fogalma nem létezik: nincs se sárga, se piros lap és még lszabadrúgás sem. Kötelező fellökni és taszigálni egymást. A játék elsődleges célja értelemszerűen itt is a gólszerzés, de ez sokszor átcsap inkább a többiekkel való “birkózásba”. Remek szórakozás lehet szülinapra, legénybúcsúra vagy céges csapatépítésre is.

A drága hangszerek is biztonságosan megérkeznek a futárszolgálat segítségével

hangszerbolt

Ha már évek óta zenélünk, biztosan megvannak azok a boltok, ahol vásárolunk. Hiszen manapság már kishazánkban sokkal nehezebb minőségi hangszert és hozzá tartozó kiegészítőket vásárolni, mint gondolnánk. Nem csak azért, mert a régebbi hangszer boltok nagy része már megszűnt, hanem azért is, mert sok kereskedő igen kicsi raktár készletet tart. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok hely és persze mennyi tőke kell egy minőségi hangszerbolt működéshez, arról már nem is beszélve, hogy manapság már minden boltnak szüksége van internetes vásárlási lehetőségre is. Nem csak azért, mert így vevőik körét könnyedén kibővíthetik, de azért is, mert így tulajdonképpen az egész országot, sőt, még külföldet is könnyedén elérhetik. Mivel a vásárlók könnyedén tudnak az internetes felületen keresztül rendelni, így sokkal kevesebb munka van egy hangszer eladásával, mintha ez személyesen történne. Mivel pedig a házhozszállítás során a nagyobb értékű termékek is tökéletesen biztonságban vannak, így nem kell aggódnunk a nem kívánatos sérülések miatt sem.

Táskás robbanásmentes szűrők

táskás szűrő

Az ipari felhasználás területén vannak különleges igények, különleges helyzetek, ahová speciális légszűrő berendezések és szűrő elemek szükségeltetnek. Ilyen helyek többek között a robbanásveszélynek kitett épületek, csarnokok, helységek, például a vegyi üzemek, laborok, gázellátó központok, de az oldószergőzökkel terhelt felületkezelő műhelyek is ide számítanak. Ilyen helyekre csak robbanásmentes szűrőelemek építhetőek be, mint amilyenek a robbanásmentes – EX PROTECT – táskás szűrők. A robbanásmentes táskás szűrő felépítése speciális, ami megakadályozza, hogy elektrosztatikusan feltöltődhessen. A táskás szűrő anyaga vezető és aktívan kapcsolódik s szűrőház földeléséhez azonnal elvezetve a kialakuló elektromosságot. A szűrő szűrőanyaga is vezető, a szűrőszöveten belül a fémszálakkal kevert szintetikus réteg biztosítja a kialakuló elektromosság elvezetését. Az Indufil Kft. – indufil.hu – által forgalmazott EX PROTECT táskás szűrők rendelkeznek minősítéssel, TÜV minősítéssel és ATEX minősítő igazolással a vonatkozó szabványoknak, irányleveknek megfelelően.

Pénztárgép árak és kapcsolódó költségek

pénztárgép árak

Ma már a legkisebb üzletet is kötelezi az adóhatóság az online pénztárgép használatra. A kicsi üzleteknek elég nagy költséget jelentett a régi gép cseréje. A legolcsóbb engedélyezett online pénztárgép is sokba került, mivel nem csak a gépet magát kellett megvásárolni, hanem járulékos, állandó költséget jelent az internetes szerződés. Az üzembe helyezésért és az éves kötelező felülvizsgálatért is fizetni kell. Ezek a költségek nem terhelték a régi pénztárakat használó üzleteket. Annak a cégtulajdonosnak, akinek több boltja van, megsokszorozódik ez a költség. A pénztárterminálokat használó bevásárlóközpontoknak pedig a pénztárgép árak mellett az egész szoftver rendszert, esetleg a számítógépeket is ki kellett cserélni. Itt is növelte a költségeit a számítástechnikai szakember, vagy szakemberek munkája. Ha elavult a régi rendszer, nem lehetett növelni a kapacitását, mindent újra kellett cserélni, újra telepíteni. A készleteket importálni és exportálni, a könyveléssel kapcsolódni, és még sok egyéb feladat a számítás-technikusnak.

A muffin úgy variálható, ahogyan csak szeretnénk

muffin

Az amerikai sütemények ma már kishazánkban is ismertek és kedveltek, arról már nem is beszélve, hogy sok alap tészta egyedileg variálható. Éppen ezért az olyan sütemények, mint a muffin, különféle formákban és ízekben kapható a boltokban, de ha szeretnénk akár mi magunk is kikeverhetünk az alap tésztát. Természetesen a boltok polcain találkozhatunk alap porral is, amelyet csak néhány hozzávalóval könnyedén elkészíthető. Ha pedig kezdő cukrászok vagyunk, a muffin tökéletes lehet arra, hogy gyakoroljunk. Ha pedig mi szeretnénk kitalálni, hogy pontosan milyen plusz hozzávalókkal ízesítsük pluszban a sütit, arra is van lehetőségünk, hiszen akár egy hagyományosabb csokis megoldás, akár pedig egy különleges, krémes változat remekül mutathat, ha még pluszban némi díszítést is teszünk rá. Mivel pedig a konyhában folyamatosan érdemes kísérletezni, így jobbnál jobb sütik készülhetnek, amelyek minden alkalomra tökéletesek lehetnek. Az ünnepek közeledtével pedig akár egyedi kreációkat is könnyedén elkészíthetünk.

Budapesten akár fél órára is bérelhetünk limuzint

limuzin bérlés Budapest

Akár kisebb, akár pedig nagyobb rendezvényt kell megszerveznünk, mindenképp érdemes a hatásos belépőt is előre megszervezni. Amennyiben a limuzin bérlés Budapest egyik kerületében történik, remek áron vehetünk igénybe ilyen minőségi szolgáltatást, míg ha vidéken élünk, a kiszállási díjat is ki kel fizetnünk, amit előre kiszámoltathatunk a bérbe adó céggel. Ha pedig a fővárosban élünk, akár egy laza hétvégi estére is remek szórakozás lehet limuzinban utazni a buli helyszínére. Mivel pedig ez utóbbi szolgáltatást egyre többen veszik igénybe, így a szolgáltatók külön csomagokat alakítottak ki a bulizók számára. A különleges VIP transzfer elérhető áron biztosítja számunkra a limuzint, bár valóban tényleg csak annyi időre, amíg a szórakozóhelyre érünk. Ez lehet körülbelül fél óra, viszont így az egész csapat együtt bulizhat már azelőtt, mielőtt megérkezik a szórakozó helyre. Így pedig a buli biztosan fergeteges, ennek köszönhetően pedig emlékezetes lesz minden résztvevő számára akár hosszú időn keresztül is.

A II. világháború után a kereskedelem igényelte a pénztárgépek jelenlétét

pénztárgép árak

A kereskedelem szépen virágzott, azonban ekkor bekövetkezett a világháború, amely sajnos igen komoly bélyeget nyomott minden iparágra. Sajnos az embereknek nem volt pénzük, éppen ezért vásárolni sem tudtak. A kereskedelem éppen csak túlélte a háborút, azonban ahogy a gazdaság újra éledt, szépen lassan fejlődésnek is indult. Ekkor ismét központi kérdésnek számítottak a pénztárgép árak, amelyek teljes mértékben átalakultak a készülékek plusz funkciói miatt. Az ekkor használatos pénztárgépek már nem csak a pénzt biztonságos tárolására voltak alkalmasak, hanem arra is, hogy nyugtát adjanak. Az oldalukon lévő hajtó karral működtek, amelyet kézzel lehetett állítani és használni. Nem csak az eladott termékek számát mutatták ki a nap végén, hanem a napi bevételt is, ez mellett pedig a gyártók már figyelembe vették a felhasználói és vásárlói igényeket és észrevételeket is, ennek megfelelően alakították ki újabb gépeiket. Így pedig valóban komoly előrelépésnek lehettük tanúi a világháború utáni időszakban.

A számlázó szoftvereknek köszönhetően cégünk pénzügyeivel tisztában lehetünk

számlázó program

A pénzügyek az élet minden területén fontosak, azonban egy cég életében komoly kimutatásokat és rendezett formában kell kezelni ezt a területet. Amennyiben egy minőségi számlázó program áll a rendelkezésünkre, akkor rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg magunknak, hiszen a mai számlázó szoftverek ma már rengeteg hasznos funkcióval rendelkeznek. Többek között kötetlen mennyiségű ügyfelet vehetünk fel a nyilvántartásunkba, ez mellett pedig több fajta számlát is kiállíthatunk. Lehet az előleg számla, vagy éppen részszámla, csakis a megállapodástól függ, hogy a számlázás hogyan történik. Mivel pedig az internetnek és a modern világnak köszönhetően ezek a számlázó programok ma már azt is nyomon tudják követni, hogy melyik számla pontosan mikor lett kiegyenlítve. Ennek köszönhetően pedig folyamatosan tisztában lehetünk a pénzügyeinkkel, valamint azzal, hogy melyek azok az ügyfelek, akik folyamatosan tartoznak. A további hasznos funkciók pedig a pénztárkezelésben is segíthetnek, ami szintén nagy könnyebbség lehet.

Baja tava minden évszakban kivételes látnivaló

szállás, hotel baja

A nagy nyári hőségben mindenki a vízpartra vágyik, éppen ezért ha sikerül ilyenkorra megszervezni a nyaralást, mindenképp vízpart mellé menjünk pihenni. Ha szállás, hotel Baja nyújthatja számunkra a tökéletes kikapcsolódást, függetlenül attól, hogy mit is szeretnénk csinálni. Ugyanis a hotel wellness részlegében akár egész napon át csöndben és kényelemben lehetünk, míg ha inkább a strandon szeretnénk napozni, az sem probléma. Míg mások inkább a horgászatért rajonganak, amelyre szintén van lehetőség a tó rendszer halas tavai partján, így az egész család a kedvenc időtöltésének hódolhat. Általában véve pedig ha egy céges rendezvényt szeretnénk megszervezni, a hotel vezetősége ebben is segíthet nekünk, hiszen a 100 fős terasz akár nagyobb létszámú cégek fogadására is alkalmas. A bár pedig mindenki számára megfelelő ellátást biztosít, ennek köszönhetően az egész estés program is tökéletes lehet. A látvány pedig minden évszakban magáért beszél, éppen ezért érdemes ellátogatni pár havonta ebbe a gyönyörű környezetbe.

A rendszeres olaj szint ellenőrzés fontos

olajcsere

Az autószervizek számára kifejezetten fontos, hogy mindig a rendelkezésükre álljon minden alkatrész, amelyek az ügyfelek autóihoz szükséges lehet. Az egyik leggyakoribb munka az olajcsere, amelyet bizonyos időközönként minden autón el kell végezni. Teljesen mindegy, hogy az adott jármű pontosan mennyi idős, hiszen akár a kilométert figyelembe véve, akár pedig az eltelt időt, lényeges, hogy tisztában legyünk azzal, hogy pontosan milyen minőségű olaj van az autónkban. Ezen kívül az olajcsere során a szakemberek lecserélik a szűrőket is, így viszont a motor tökéletesen biztonságban lehet. Ha pedig biztosra szeretnénk menni, mindenképp fontos, hogy bizonyos időközönként nézzük meg a nívó pálcát, hiszen így meggyőződhetünk arról is, hogy az olaj nem folyik el sehol, valamint hogy a motor is tökéletesen rendben van. Ha viszont azt tapasztaljuk, hogy nincs megfelelő mennyiségű kenő anyag a rendszerben, mindenképp gondoskodjunk az utántöltésről, amelynek keretében ugyanaz az a minőségű olaj kerül majd bele az autóba.