szeptember, 2016

now browsing by month

 

Milyen módon érdemes fejleszteni vállalkozásunkat?

tharanis-ugyviteli_szoftver

Teljesen mindegy, hogy éppen milyen területen tevékenykedünk, abban biztosak lehetünk, hogy a megfelelő informatikai támogatásra mindig szükségünk van. Nem utolsó szempont, hogy mennyi időn és energiát fordítunk arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben fejlődni tudjunk, de mindig szükség van olyan programokra, amelyek nem csak leellenőriznek minket, de emellett még útmutatást is adnak, hogy milyen irány az, amerre érdemes lehet leindulni. Persze sokan még mindig a hagyományos értékekben hisznek, éppen ezért nem használnak modern programokat, azonban számukra is megoldás lehet a Tharanis ügyviteli szoftver. Nem csak azért, mert némi odafigyeléssel igen sok időt és energiát tudunk megspórolni, de ezen kívül az sem utolsó szempont, hogy a lehető legprofibb megoldásokat használhatjuk a program segítségével a munkánk során. Ez pedig semmi mást nem fog sugallni az ügyfeleknek, csakis a pontosságot és a precizitást, ami manapság az egyik legfontosabb dolog. Amikor pedig minden munka időre elkészül, abban is biztosak lehetünk, hogy a plusz energia igen csak rövid időn belül megtérül majd.

Nem mindegy, hogy milyen környezetben pihenjük ki magunkat

hotel_budapest

A fővárosban számtalan minőségi szálláshely közül választhatunk, ennek köszönhetően pedig ha szeretnénk elvonulni a város zajától, a lehető legjobb megoldás egy kis pihenés egy minőségi szállodában. Attól függően, hogy pontosan mire is vágyunk, több lehetőség közül választhatunk, arról már nem is beszélve, hogy hosszabb távon ezek a pihenések mindig hozzá járulnak ahhoz, hogy minőségi munkát tudjunk végezni. Sokan pedig évente több alkalommal is ellátogatnak a kedvenc szállás adójukhoz, hiszen ennek köszönhetően nem érzik majd a minden napok rohanását és persze terhét. Ha egy minőségi hotel Budapest szívében az, ahol mi is pihenni szeretnénk, a lehető legjobb megoldás az, ha az internetes web oldalakat nézzük végig, hiszen ennek köszönhetően az összes lehetőség a szemünk elé tárul majd, arról már nem is beszélve, hogy az éppen aktuális árakat is könnyedén megtudhatjuk. Ha pedig úgy döntünk, hogy több éjszakára foglalunk, érdemes a csomag ajánlatokat végig nézni, hiszen így a lehető legjobb konstrukcióban pihenhetjük ki magunkat, ami minden szempontból jó hír lehet.

Egyszerre több munkálatot is végezhetünk a házunkon

vizvezetek_szerelo

Nem szabad elfelejteni, hogy egy teljes egészében felújított ház esetében is számolnunk kell rendszeres karbantartási munkálatokkal, amelyek nem csak azért fontosak, hogy az épület megőrizze az értékét, de ezen kívül mi magunk is remekül érezzük magunkat. Természetesen attól függően kell az életterünket is kialakítani, ahogyan mi a lehető legjobban érezzük magunkat. A profi szakemberi gárda minden esetben felméri, hogy melyek azok a munkálatok, amelyeket mindenképp el kell végezni, ennek köszönhetően pedig sorrendbe tudják tenni, hogy milyen sorrendben érdemes előre haladni. A vízvezeték szerelő pedig folyamatosan tud dolgozni, akár amellett, hogy a kőművesek, vagy éppen a villanyszerelők tevékenykednek. Így pedig minden esetben be tudjuk majd tartani a lehető legnagyobb mértékben a határidőket is, ami egy teljes építkezés esetében igen csak fontos. Ha pedig szeretnénk megtenni mindent azért, hogy tökéletes legyen a végeredmény, érdemes előre tervezni, hiszen ha így döntünk, akkor a kellemetlen meglepetések miatt sem kell aggódnunk.

A hajbeültetés kapcsán minden apróságra érdemes oda figyelni

hajatultetes

Ha valamiféle baleset következtében komoly problémákkal nézünk szembe a külsőnk kapcsán, semmiképp sem szabad aggódnunk amiatt, hogy esetlegesen nem tudunk változtatni ezen az állapoton. Nem csak azért, mert hosszú távon minden megoldható, de az is tény, hogy az elmúlt években rengeteget fejlődött az orvostudomány, éppen ezért bármi megoldható. Ha néhány helyen a fejbőrünkön sajnos nem nő már ki a haj, az sem probléma, hiszen könnyedén és gyorsan megoldható, csak egy megfelelő szakember szükséges hozzá. Ami minden esetben lényeges, hogy alaposan tájékozódjunk azzal kapcsolatban, hogy milyen módon zajlik a műtét, valamint hogy mennyi ideig tart, hiszen így egyáltalán nem érhetnek minket kellemetlen meglepetések. Ezt követően pedig a hajátültetés kapcsán több módon is megvizsgálják a szakemberek a problémás területet, valamint azt is, hogy rendelkezésre áll annyi hajhagyma, ami szükséges lehet az átültetéshez. Amikor pedig ez is megvan, az időpont egyeztetés szükséges, valamint annak az egyeztetése, hogy mennyi ideig tart a lábadozási idő és milyen módon kell kezelni a beültetett területet.

Egészségügy a mélyponton

zalaegerszegi_munka

Hazánkban egyre nagyobb mértékeket ölt az egészségügy orvos és ápolóhiánya. Az emberek a betegségükkel lassan már csak akkor fordulnak orvoshoz, ha viszik őket. Persze az is ismert dolog, hogy mentőautó és mentős személyzet is kevés van. Egy agyi infarktust kapott emberhez orvos nélküli mentőt küldtek a sürgősségi hívásra. Egy asszony törött karját az orvos asszisztense gipszelte be (szakszerűen?). Mire sorra kerülnek a betegek egy-egy létfontosságú vizsgálatra, már nincs rá szükség, eltemették. A zalaegerszegi munka a kórházakban minden területen nehézkes. De nemcsak ott, az egész országban, néhány kivétellel. Az emberi méltóságot sértik a bűzös és koszos mellékhelyiségek, a nemtörődöm takarítók és egyéb személyzet. Az orvosok hiába tesznek mindent meg a betegekért, ha nem megfelelő az ápolásuk. A felszerelések hiánya, az alulfizetett dolgozókat hátráltatják munkájukban. Aki nem járt még mostanában kórházban, akár látogatóként, vagy betegként, el sem tudja képzeni, hogy milyen siralmas a helyzet. Vajon kinek a hibája mindez?

Nyaralóházak a Balaton parton

veszpremi_munka

A magánházak kiadásából sokan élnek a Balaton partján. A nyaralók nem feltétlenül szeretnének szállodákban lakni. Szívesen bérelnek a családok egy egész nyaralóházat. Baráti társaságok is szeretnek egy-egy nyaralást együtt tölteni egy szép nyaralóházban. A vízparton kevés nyaralót találni, mert már nem engedélyezik ott az építkezéseket, azt sem, hogy magánkézben legyenek a telkek. A szabad strandokat bárki használhatja, a fizetőket szintén, aki jegyet vásárol. A veszprémi munka többsége a kiadó házak karbantartásából és takarításából áll. A parti büfék és strandok is kereseti lehetőségeket kínálnak. Vízi-bicikli kölcsönzés, különféle vízben használható játékok, napozóágyak, napernyők és egyebek bérlése. A strandok takarítása és a kültéri bútorok karbantartása, a növények gondozása, mind személyzetet igényel, mind egy-egy munkahely. A nyári szezonban nagy a hajtás, de télen sem tétlenkednek a tulajdonosok, és a karbantartók. Nagyon kicsi pihenés után már a nyakukon a tavasz. Kezdődhet a felkészülés a nyárra ismét.

Számítástechnika a munkában

vaci_munka

A számítástechnika ma már kötelező tananyag az általános iskolákban is. Gyermekeink beleszülettek a modern világba. Nekik természetes a számítógépek használata. A közép- és felsőoktatásban már nincsenek tankönyvek és jegyzetek, mind az internetről lehet letölteni az anyagokat. Szakmai képzéseken vesznek részt az informatikában tehetséges fiatalok, és szereznek mérnöki diplomát. Informatikai cégek jöttek létre, megszületett egy új szakma. Az informatikusok szerteágazó tevékenységeket végeznek. Honlap készítés, web áruház létrehozása és programozás. A váci munka lehetőségek között is hirdet egy cég IT projektekhez informatikust. Feladat a rendszerkiépítés, szolgáltatás tervezése, szolgáltatás átadása, informatikai rendszerek tervezése, kiépítése és fejlesztése. Követelmény, legalább három év gyakorlat IT projektekben, önálló munkavégzés, magas szintű informatikai ismeretek, B kategóriájú jogosítvány. Előny lehet a felsőfokú szakirányú végzettség, az ITIL ismeretek, angol nyelv társalgási szintű ismerete, és az azonnali munkavégzés.

Pénzügyi-logisztikai vezető

torokbalinti_munka

Elektronikai termékek forgalmazásával foglalkozó cég keres logisztikai és pénzügyi vezetőt. Feladatai a pénzügyi és logisztikai csoport vezetése, és a pénzügyi előkészítése a vezetői döntéseknek, könyvelés feladatok, rendszeres riportok összeállítása, közreműködés az üzleti pénzügyi tervek kivitelezésében. Elvárások a felsőfokú szakirányú végzettség, minimum három év szakmai gyakorlat, eredményorientált személyiség, analitikus gondolkodás, MS OFFICE kiemelkedő gyakorlati használata. A törökbálinti munka lehetősége megkívánja a jelentkező középfokú nyelvtudását. Stabil, nemzetközi háttérrel rendelkező, dinamikusan fejlődő munkahely, felelősségteljes, önálló munka, versenyképes jövedelem. Foglalkoztatás teljes munkaidőben, teljes embert kíván. Mind nők és férfiak jelentkezését is várják. A legkedvezőbb egy helyi lakosnak, mert nem kell ingázni. A logisztikai csoport egy jól összeállított team, aminek tagjait kell vezetni. Nagy felelősség, de nagyon sokoldalú, érdekes munka. Az előzetes gyakorlat nagyon fontos.

Tatabányai takarítói munka

tatabanyai_munka

Ma már működik egy úgynevezett „takarítóipari” szektor. Ezek a vállalkozások arra specializálták magukat, hogy üzemekbe, vállalkozásoknál és intézményeknél szerződéssel ellátják a takarítási munkálatokat. Akár állandó szerződéssel, vagy alkalomszerűen. Az építőipari cégekkel összefogásban, az építési munkák befejezése után is vállalnak első nagytakarítást. Ha van is állandó takarító alkalmazott az adott vállalatnál, vagy intézményben, a felújítások után inkább hívják a céget nagytakarításhoz. A tatabányai munka lehetőségei között találunk ilyen hirdetést. Nem kell hozzá különösebb képzettség, a lényege, hogy nem csak helyben kell dolgozni, mert az ország bármely területére vállal a cég munkát. Lehet főállásban és részmunkaidőben is végezni. A főállás, a távolabbi munkákra vonatkozik, a részmunkaidős helyben, vagy a közelben végezhető. Céges munkaruhát adnak, nyugdíjasokat is várnak napi kettő és négy órás munkaviszonyban, tatabányai munkára. Kiemelték, hogy havonta pontosan fizetik a munkabért. Elvárják a minőségi munkát.

Hiányszakmával rendelkezők

szombathelyi_munka

Sok szombathelyi vállalat küzdhet a munkaerőpiac hígulásával, főleg abban az esetben, ha szakmai dolgozót keres alkalmazásba. Vannak olyan szakmák, amibe már nem olyan könnyű alkalmazottat keresni. A hiányszakmában tevékenykedő dolgozók pedig sokkal több felkérést kaphatnak erről a területről, mint más szakmával rendelkezők. Hiába hirdetik meg a nyitott pozíciót, ez a jellegű szombathelyi munka kiválasztott embert kíván. Abban az esetben lehet valakinek nagyobb esélye az állásra, ha meglátja időben a hiányt a munkaerőpiacon és átképezteti magát, vagy elvégzi az ehhez szükséges iskolát, hogy meglegyen az a minimum követelmény szakmailag, ami elengedhetetlen hozzá. Sokan nem tesznek, vagy nem tudnak megtenni mindent a siker érdekében, mert eleve hátrányból indulnak ebben. A cégek ebben az esetben vagy lejjebb adnak az igényeikből, vagy pedig nagyobb fizetést kínálva próbálják más cégek alkalmazottait elcsábítani magukhoz, ezzel is gyengítve a konkurenciát és erősítve a maguk üzletágát és befektetését.