március, 2020

now browsing by month

 

Könnyebben érhetünk el sikereket, mint gondolnánk

Mindenki arra vágyik, hogy a saját maga ura legyen, és egy olyan vállalkozást alakítson ki, amivel bevételt termelhet, és sok szabadideje lehet. És ez manapság már nem is annyira nehéz feladat, hiszen az internet hatalmas segítséget nyújt ebben. Hiszen bárki indíthat online tanfolyamot, hogy másokat segítsen, és tanítson. És ha hasonló terveink vannak, és szeretnénk sikeresek lenni, akkor nem is kell érte sokat tennünk. Ugyanis az online tanfolyam készítés segítségével, a szakemberek egy olyan felületet készítenek el a számunkra, amire bármit feltölthetünk, és elkezdhetjük a saját kis vállalkozásunkat. És meglátjuk, hogy hamar elkezdjük majd élvezni ezt az életet, mert sokkal több szabadidőnk lesz, így magunkat is fejleszthetjük tovább, vagy többet lehetünk a családunkkal. Persze a kezdetekben a sikerért nagyon sokat kell dolgozni, de hosszútávon nagyon is megfogja érni, ezért bátran vágjunk bele, mert biztosan nem fogjuk megbánni. És ez a lehetőség mindenkinek adott, ezért vegyük a kezünkbe az életünket, és fordítsuk jobbra.

Pénzügyi és adóválatozások 2020

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adóváltozások kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adózás midig nehéz feladat, melyben a Focus Audit Kft. adótanácsadói készséggel segítenek Önöknek. Jelen írásunkban a Focus Audit Kft. Pénzügyi és adóválatozások 2020 című cikkéből szemezgettünk.

2020. JANUÁR ELSEJÉVEL SZÁMOS SZÁMVITELI-, GAZDASÁGI- ÉS PÉNZÜGYI VONATKOZÁSÚ VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE. LEGFRISSEBB BEJEGYEZÉSÜNKBEN EZEKET A VÁLTOZÁSOKAT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE. KORÁBBAN, MÁR ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A LEGFŐBB ADÓVÁLTOZÁSOKAT, MELYEKRŐL ITT OLVASHATNAK.
Közismert, hogy változik a lottó ára. 250-ről 300 forintra emelkedik a legnépszerűbb hazai lottójátékok, az ötös és hatos lottó, valamint a skandináv lottó alapjátékainak ára.
2020 januárjától az álláskeresők díjmentes utazhatnak a Budapesti Közlekedési Központ járművein.
A szociális hozzájárulás változását leköveti a kisvállalati adó (kiva) kulcsának 12 százalékra való csökkenése.
A kereskedelmi szálláshely szolgáltatás általános forgalmiadója a korábbi 18-ról 5 százalékra csökkent.
A reklámadót 2022. december 31-éig felfüggesztette a Kormány adópolitikája.
Megszűnt az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), mint adózási forma, az áttérési mérleget könyvvizsgálóval szükséges hitelesíttetni.
januárban ismét növelni fogja a Kormány a nyugdíjakat az inflációval arányosan. A 2,8 százalékos emelést követően az átlagnyugdíj összege 134 154 forintra emelkedik 2020. január 1-től.
Nyolc százalékkal emelkedik a minimálbér 2020-ban. Mindez azt jelenti, hogy bruttó 161 ezer forintra emelkedik a minimálbér, míg a középfokú végzettséghez kötött, a garantált bérminimum bruttó 210,6 ezer forintra növekszik.
Változás a jövedéki adóban is. A cigarettára vonatkozó jövedéki adó mértéke 2020. elejétől az év közepéig 20 500 forint lesz ezer darabonként, és a kiskereskedelmi eladási ár 23 százaléka, de legalább 33 500 forint ezer darabonként. A vágott dohány esetén mindez 20 100 forint kilogrammonként.
A falusi CSOK keretében a preferált kistelepüléseken 2020. január 1-jétől általános forgalmiadó-visszatérítési támogatás vehető igénybe 5 millió forint összeghatárig, ami lakóingatlan építése mellett immár bővítésre és felújításra is felhasználható.
Újítás, hogy kedvezményes kamatozású lakáshitelt lehet immáron felvenni, ha környezetbarát energiabesorolású lakást tervezünk vásárolni. A Magyar Nemzeti Bank tőkekövetelmény-kedvezményt hirdet a magyarországi székhelyű hitelintézetek számára a 2020-2023 között kihelyezett zöld lakáscélú hitelei után a klímabarát pénzügyi termékek terjesztése esetén…

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu

A szervezetünknek több tápanyagra van szüksége, mint gondolnánk

Sokan nem figyelnek eléggé a táplálkozásukra, így sokaknál előfordul vitaminhiány, ami problémákhoz vezethet. Hiszen nem is gondolnánk, hogy mennyi vitaminra és tápanyagra van szüksége a szervezetünknek ahhoz, hogy megfelelően működjön. Ezért, ha nem tudunk változatosan étkezni, akkor fontos ezeknek a pótlását máshogy megoldani. De ez manapság már nem nagy feladat, és az interneten meg is találhatjuk a legjobb lehetőségeket hozzá. Így az étrend kiegészítő webáruház felkeresésével, könnyedén megrendelhetünk mindent, hogy sokkal egészségesebbek legyünk. Persze az lenne a legjobb, ha zöldségekkel és gyümölcsökkel tudnánk hozzájutni ezekhez az anyagokhoz, de ha máshogy nem, legalább kapszula formában tegyük meg. És meglátjuk, hogy ha minden szükséges anyagot megkap a szervezetünk, akkor sokkal energikusabbak és frissebbek leszünk, és az élet minden területén sokkal jobban fogunk tudni teljesíteni. Ezért ne zárkózzunk el ezektől a lehetőségektől, mert csak így maradhatunk sokáig egészségesek.

Merjünk mindent megbeszélni a párunkkal

A legtöbb kapcsolatban a párok nem mernek az érzéseikről beszélni egymással, mert nem szeretnék, ha gyengének tartaná a másik fél. Pedig akkor működik igazán jól egy párkapcsolat, ha mindent meg tudnak beszélni egymással, még a kényesebb témákat is. Ezért ne féljünk ettől, hanem nyíltan álljunk oda a párunk elé, és mondjuk el az érzéseinket és a vágyainkat. Hiszen lehet, hogy az idő múlásával szeretnénk, mondjuk a szerelmi életünket egy kicsit izgalmasabbá tenni, mondjuk egy péniszgyűrű segítségével, de nem merjük elmondani a párunknak, így csak bennünk marad, amitől nem fogjuk jól érezni magunkat. Ezért már a kapcsolatok elején érdemes megbeszélni, hogy mindent megbeszélünk, mert csak akkor lehet mind a két fél számára boldog a kapcsolat, ha mindenkinek az igényei és érzései figyelembe vannak véve. És meglátjuk, hogy a partnerünk meg fog bennünket hallgatni, és támogatni fog bennünket mindenben, ezért mindent mondjunk ki, ami bennünk van, mert csak így lesz teljes és boldog az életünk.

Intsünk búcsút, a sok koszos edénynek

Biztosan minden háziasszonnyal előfordult már, hogy a rengeteg teendő mellett, már nem volt ideje este elmosogatni, így másnapra még több mosatlan edény halmozódott fel. És ez bizony nagyon frusztráló lehet, mert azt érezhetjük, hogy nem teljesítettük a kötelezettségünket. De ez már a múlté, mert elbúcsúzhatunk a sok koszos tányértól és edénytől. Hiszen egy mosogatógép hatalmas segítség, mert sok szabadidőt biztosít mindenkinek. És akkor sem kell kétségbe esnünk, ha meghibásodik, mert egy jó mosogatógép szerelő
, pillanatok alatt helyrehozza. Így biztosan nem fog előfordulni, hogy nem lesz hely a mosogatóban és a konyhapulton a mosatlan miatt, mert így mindig rend és tisztaság lesz. És ne gondoljuk azt, hogy hatalmas kiadás egy mosogatógépet fenntartani, mert sokkal kevesebb vizet fogyaszt, mint amikor mi mosogatunk. És hosszútávon biztosan elégedettek leszünk vele, és soha nem fogjuk megbánni, hogy megvásároltuk. És így a párunk is eltud mosogatni, mert egy gombnyomással eltudja indítani a programot.

Nem kell minden időnket a konyhában tölteni

A legtöbb háziasszony rengeteg időt tölt a konyhában sütéssel és főzéssel, hogy elkényeztesse a párját vagy a családját. De azért időnként érdemes egy kicsit magunkat is kényeztetni, hogy kiszakadjunk a konyhából, és egyszer minket szolgáljanak ki. Hiszen a kemény munka után mindenki megérdemel egy kis pihenést. Ezért üljünk be egy jó cukrászdába, és kóstoljunk meg pár különlegességet, amit otthon nem készítenénk el. És ha nem csak finomakat szeretnénk enni, de egy szép helyen is sétálnánk utána, akkor a balaton cukrászda, biztosan nem fog csalódást okozni a számunkra. Így le is mozoghatjuk a sütiket, így még bűntudatunk sem lesz, ha egy kicsit többet eszünk a kelleténél. És meg is lephetjük a párunkat egy kellemes programmal, aminek biztosan nagyon fog örülni, mert így nem kell minden idejét a konyhában töltenie. És az internet segítségével a környékünkön lévő összes helyet megtalálhatjuk, így akár minden héten másikat próbálhatunk ki, ami egy remek program lehet.

A webáruházak segítségével, egy tökéletes otthont alakíthatunk ki

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy amikor rendezte be a lakását, akkor nem emlékezett arra, hogy a másik boltban milyen színű bútort választott, így nem tudott hozzá illő kiegészítőket venni. És így, amikor összeállítottunk volna egy helyiségeket, akkor vettük észre, hogy szinte semmi sem passzol egymáshoz. De ez már a múlté, mert a webáruházak segítségével, sokkal könnyebben választhatjuk ki a tökéletesen egymáshoz illő darabokat. És a szőnyeg webáruház segítségével, abban is biztosak lehetünk, hogy minden helyiségbe a tökéletesen odaillő szőnyeget fogjuk kiválasztani. Hiszen elmenthetjük a képeket, így a színek és a minták is egyezni fognak, ami egy tökéletes harmóniát fog eredményezni. Így az internet segítségével, egy tökéletes otthont alakíthatunk ki kényelmesen, mert ki sem kell mozdulnunk otthonról azért, hogy kiválasszuk a kanapét vagy az ágyat. Így egy pohár bor mellett megtervezhetjük azt az otthont, amiben minden nap kellemesen fogjuk magunkat érezni.

Alakítsuk ki úgy a lakásunkat, hogy melegséggel töltsön el bennünket

Biztosan mindenki észrevette már, hogy manapság a modern otthon a divat, ahol minden letisztult és egységes. De sokszor hiába alakítjuk ki így az otthonunkat, mert valamiért azt érezzük, hogy nem vagyunk benne boldogok. Pedig nagyon fontos, hogy egy fárasztó nap után hazaérve, melegség töltsön el bennünket, mert csak úgy tudunk pihenni és kikapcsolódni. Ezért fontos, hogy úgy alakítsuk ki az otthonunkat, hogy jól érezzük benne magunkat, még akkor is, ha az nem a mostani divatnak megfelelő. És a szőnyeg biztosan jó választás lesz, mert kellemes hangulatot ad a helyiségeknek. És nagyon kellemes végig sétálni rajta, ami kisgyerekek mellet nagyon hasznos és praktikus. Ezért soha ne azt nézzük, hogy mi a divat vagy, hogy másoknak tetszeni fog-e, mert csak az a fontos, hogy mi jól érezzük benne magunkat. Hiszen csak akkor tudjuk magunkat kellően kipihenni, ha jól érezzük magukat, ezért minden esetben erre törekedjünk, és eszerint alakítsuk ki az otthonunkat.