A parafa padló csodái!

parafa padló

A parafa padló az egyik legkülönlegesebb fa padló. Olyannyira, hogy a szakemberek képtelenek rosszat mondani róla.

Minden parkettának vannak előnyei, és hátrányai. Nem annyira jól hőszigetelt, körülményes rendben tartani, kényes, nem természetes, nem rakható padlófűtésre. Aki jártas ezen a területen az tudja, hogy az egyedi igények egy padlóval kapcsolatban igen sokfélék lehetnek.

Nem csoda, ha az embernek a padló vásárlásakor elő kell venni a jó öreg kompromisszumkészségét.

Kivétel ez alól a parafa padló, amelyről szinte lehetetlen rosszat mondani. A Jepetto Parketta Stúdióban járva megtudtuk, hogy a parafa padló számtalan tulajdonságát tekintve messze lekörözi társait.

Extrém hőszigetelő, és testhő visszatartó képességének köszönhetően az ember még mezítláb járva rajta sem hűl ki.  Nem hiába készültek korábban Finnországban nyilvános wc-k deszkái ebből az anyagból.

A parafa padló azonban nemcsak a hőszigetelés terén verhetetlen. Sejtes szerkezete révén a fa padlókkal ellentétben ez a padló egyáltalán nem kopog, így lényegesen halkabb, mint bármelyik más fa padló.

A parafa tölgy kérgéből készül, ami nemcsak azt jelenti, hogy nem vágnak ki fát az előállításával, de a fa regenerálódásával a levegőben 3x-5x több co2-t köt meg így.

A gombákkal, kártevőkkel szembeni ellenálló képessége, és jó víztűrő tulajdonsága csak hab a tortán. A parafa padló egy olyan fa burkolat, amiről valóban nehéz lenne akár egy rossz szót is ejteni. Mi most nem tudtunk!