A PoE technológia előnyei

poe

Ha kamerákat telepítünk, arra is oda kell figyelni a megfelelő készülék kiválasztása mellett, hogy pontosan hogyan is kapnak majd áramot a kamerák. Biztosan hallottuk már laikusként is a gyakorlatias leírás a Power over Ethernet (POE)-ről, amely tulajdonképpen pontosan az áramellátással kapcsolatos.

A legsűrűbben a készülékek a vezetékes elektromos rendszerhez kerülnek csatlakoztatásra, amennyiben viszont erre esetlegesen kültéren nincsen lehetőség, akkor más megoldást kell alkalmazni. Az úgynevezett PoE technológia lehetővé teszi számunkra, hogy a központi számítógéptől vezessük el az egyes készülékekhez az áramot, úgynevezett csavart kábelen keresztül, ennek köszönhetően pedig nem csak maga az adat átvitel lehet gyors és megbízható, de az áram ellátás is.

Amikor viszont PoE technológiával dolgoznak a szakemberek, akkor mindig figyelembe veszik, hogy pontosan mekkora méretű kamera kerül majd felrakásra, hiszen a kisebbek általában 5 V-os áram ellátást igényelnek, míg a nagyobbak akár 12 V-ost is. Éppen ezért fontos, hogy ezeket az adatokat is figyelembe vegyük a tökéletes végeredmény érdekében.