Az otthoni pálinkafőzés esetében kétszer főzik le a párlatot

pálinkafőző

Az alkohol lepárlásához igen sok szakértelem, valamint speciális eszközök is szükségesek, így érdemes mindent időben beszerezni. A pálinkafőző készülékeken kívül szükség van különféle mérő eszközökre is, hiszen csakis ebben az esetben fogjuk tudni, hogy az adott párlat milyen hőfokú, valamint hogy milyen alkoholtartalommal rendelkezik. Általában az első főzés eredménye egy igen magas alkohol tartalmú, valamint egy igen erős pálinka, amely emberi fogyasztásra még nem igen alkalmas. Pontosan ezért főzik le ismét a párlatot a szakemberek, hogy az sokkal ízesebb, lágyabb és könnyebb legyen. Arról már nem is beszélve, hogy a második főzésnek köszönhetően a párlatban lévő káros anyagok is tökéletesen eltávolodnak. Ezek után már sokkal jobb az íze a pálinkának, valamint fogyasztásra is alkalmassá válik. Ezt követően kerülhet sor a hűtésre és a palackozásra, amelyet minden esetben üvegből készült tárolóedények segítségével vihetünk véghez. Ezt követően a házilag készített pálinka bármikor fogyasztható.