Darázsirtás házi módszerekkel?

darázsirtás

A darázsirtás nem veszélytelen. Évente több haláleset is származik gondatlan darázsirtó próbálkozásokból. A darázs ugyanis agresszív módon képes védelmezni a fészkét, gyakran tömegesen támad – főleg a hazánkban is elterjedt német darazsak.
Léteznek ugyan szabadforgalmú darázsirtó aeroszol készítmények, azonban ezek csak akkor hatékonyak, ha a darazsak fészke látható helyen van. Rejtett fészek esetén csak a professzionális porozógépes darázsirtás a hatékony. A 3. forgalmazási kategóriás (szabadforgalmú) darázsirtó spray-ek 3-4m-re is képesek kifújni az aktív oldatot, ezzel kitűnően kezelhetőek az apró és látható darázsfészkek – a nyílt sejtek. A nagyobb méretű darázsfészkek azonban külső védőburokkal vannak ellátva, mely a darázsfészek védelmét szolgálja a külső behatásokkal szemben. Az ilyen nagyméretű fészket már megközelíteni is életveszélyes, pláne ha valaki érzékeny a darazsak szúrásával szervezetbe jutó méreganyagra.
Kizárólag teljes védőruhába (méhész védőruha, szigetelt gumicsizmával egybedolgozva) ad biztonságot, de csak akkor ha megfelelően aláöltözünk. A német darázs ugyanis átszúrja az egyrétegű védőruhát. Cégünk garanciával, kedvező áron végez darázsirtást.