Kertépítési garancia csak öntözőrendszer telepítéssel!

kertépítés

És mi volt, amikor még nem volt öntözőrendszer? A kérdés jogos!

Nos, akkor is volt minőségi kertépítés, sőt gyepszőnyeg is volt, amit Ausztriából lehetett beszerezni. De ha már kiment az ember gyepszőnyegért Ausztriába, akkor ott öntözőrendszer alkatrészt is kaphatott. Így ment ez. Volt olyan is, hogy öntözőrendszert nem kértek. Olyankor a vállalkozó úgy állapodott meg a kertépítés megrendelőjével, hogy addig ő – a kertépítő – fogja locsolni a kertet, amíg vágható nem lesz a fű és a növények meg nem erednek.

Egy vállalkozó ma annyit kéne, hogy kérjen ezért a locsolásért, mint amennyibe az öntözőberendezés kerül. Ezért természetesen sokkal jobban megéri kalkulálni a kertépítés kereteibe, mint kihagyni.

A gyepnek, a virágoknak, és minden más növényzetnek elemi igénye a víz. A leghatékonyabb és legbiztonságosabb megoldás erre az automata öntözőrendszer, amely szerves részévé vált a modern kertépítésnek! Ahhoz, hogy a drága kert olyan is maradjon amilyennek megépítettük szükséges, sőt a garancia vállalás egyoldalúságának elkerülése végett elengedhetetlen ez a berendezés beépítése. Mi továbbra is csak így vállalunk kertépítést, és az a tapasztalatunk, hogy a korrekt konkurenciánk is mind így csinálják.

Remélem érthető az, hogy nem valami drága és hasztalan dolgot kíván a szakma egyöntetűen rátukmálni a megrendelőire. Az egyre szélsőségesebbé váló időjárás megköveteli hazánkban a megfelelő védekezést. Sikeres kertépítést kívánok az olvasónak!