Mikor telepítsük az automata öntözőrendszert?

automata öntözőrendszer telepítés

Ha kész kertről beszélgetünk, akkor bármikor lehet telepíteni. Ha készülő kertről van szó, akkor a legjobb akkor, amikor már minden elkészült és csak a gyepszőnyeg terítése, vagy ha magról vetésről van szó, akkor a füvesítés művelete van hátra. A készülő kert esetében azonban van néhány tanácsom, amit érdemes megtartani annak, aki még a kertépítés előtt áll és automata öntözőrendszer telepítésében gondolkodik. Az esetleges járóburkolatok, vagy más összefüggő felszíni burkolatok vagy épületek alá tegyünk be egy pvc csövet, ami legyen legalább 100mm átmérőjű, de még jobb, ha nagyobb.

Ezt csak abban az esetben tanácsolom, ha a burkolat vagy más műtárgy elszigetel egy olyan területet, ahová később szükséges, hogy az automata öntözőrendszer telepítve legyen. Ezeken a csöveken majd akadály nélkül tudjuk behúzni a vízvezeték csöveket, illetve ha szükséges, akkor a vezérlő kábelt is. Kész kert esetében csak reménykedni tudunk, hogy akkor, amikor készült, előrelátó volt az, aki építette.

Az automata öntözőrendszer telepítését évszaknak megfelelően meghatározni nem lehet. Ha nincsenek fagyok, illetve nem borítja hó a felületet, akkor télen is lehet telepíteni, sőt szoktunk is. Az építőipar ciklikussága miatt általában a tavasz és az ősz, amikor a legtöbb automata öntözőrendszer készül, viszont a nyár is frekventált lehet, mivel ilyenkor sokan megunják öntözni a kertjüket minden nap, órákon át, és hívnak minket, hogy segítsünk. Ha Ön esetleg saját maga szeretné elvégezni a telepítést, akkor azt javaslom, hogy akkor lásson hozzá, amikor sok szabadideje van. A rutin hiányában a dolgok nem mennek olyan gyorsan, mint a rutinos automata öntözőrendszer telepítőknek, ezért számoljon vele, hogy lassabban halad.