Öntözőrendszerek a piacon

öntözőrendszer

Több mint tizenkét év tapasztalata után elmondhatom, hogy jól ismerem az öntözőrendszerek tekintetében az itthoni piaci helyzetet. Többnyire a professzionális öntözőrendszerek vetették meg a lábukat itthon, de sajnos hígítja az élmezőnyt néhány igen középszerű kategória. Érdekes, hogy ezek a kategóriák még csak az árukkal sem teszik igazán vonzóvá magukat, mert rendszerint kiskereskedelemben elérhető drága portékákról beszélgetünk.
Van olyan is köztük, amely az egyébként igen magas színvonalú kerti eszközök gyártásával szerzett jóhíre miatt, az öntözőrendszer alkatrészeit is jól el tudja adni. Ezeket az öntözőrendszereket szervízelni, javítani, karbantartani egy rémálom. Olyan mértékben nehezíti meg az öntöző telepítő munkáját, hogy semmilyen más alkatrésszel ne lehessen kiváltani, csak a saját magáéval. Ez a professzionális kategóriában elképzelhetetlen, mivel természetesen ezek egymás alkatrészeivel kompatibilisek.
Minden évben sajnos egyre többet kell ezekből az öntözőrendszerekből átalakítanom, ami majdnem teljességgel megmeggyezik egy új öntözőberendezés kiépítésével. Csak sajnos rosszabb! Egy teljesen új rendszer lerakása rutinból sokkal kevesebb időt és energiát igénylő feladat, mint az ilyen rendbetétele. Más bénázásainak, logikai következtetéseinek lekövetése nem egyszerű feladat. Ezekben az esetekben, ha tehetem, azt ajánlom, hogy a talajfelszínen, vagy felette látszó elemeket távolítsuk el, és „mellé” rakjunk le egy másik professzionális öntözőrendszert, ami jól fog működni és bizony gyakran sokkal olcsóbb, mint amibe a „hobbi” öntözőrendszerek kerülnek.
Egy professzionális rendszerrel viszont élmény dolgozni! Gond nélkül vállalja rá az ember a garanciát, és hozzászokhat ahhoz is, hogy meglehetősen nyugodtan aludjon. Nem kell tartani attól, hogy már reggel érkezik az elégedetlen ügyfelek hívásának a sokadalma, vagy a kártérítéssel fenyegető jogszolga. Az ilyen automata öntözőrendszerek telepítése után arra számíthat leginkább a szakember, hogy a szomszédnak, vagy a család egy másik tagjának is építeni kell egyet. És ez így is van rendjén.
Válassza Ön is a professzionálist! Ne elégedjen meg a középszerűséggel.