A padló az ESD védelem alapja

ESD védelem

Majdnem minden anyag, még a vezetőképesek is képesek feltöltődni triboelektromosan.

A töltés mértékét befolyásolja az anyag típusa, az érintkezés és elválasztás gyorsasága, a páratartalom és számos más tényező is.

Ez az ESD jelenség (ElektroStatic Discharge, vagyis elektrosztatikus kisülés) előfordulhat nem csupán a gyártás során, hanem szállítás, tesztelés vagy használat idején is. Az ESD könnyen okozhat fémolvadást, de állhat a forrasztási pont szétbomlása, vagy oxidációs hiba hátterében is. Az eszköz áramkörei véglegesen sérülhetnek, így az részben vagy teljesen használhatatlanná válik, jelentős, hosszabb távon akár milliárdos károkat okozva.

Emiatt rendkívül fontos a megfelelő ESD védelem.

Ennek első lépése, hogy minden érintett dolgozó tisztában legyen az elektrosztatikus töltések és kisülések alapjaival.

A bőr és a ruházat által létrehozott töltésekkel legkönnyebben speciális csuklópántok használatával lehet felvenni a harcot. Emellett a padló ESD védelme is elengedhetetlen fontosságú.
Az általunk kifejlesztett eljárással készített mélyen csiszolt és polírozott betonpadlók kifogástalan ESD védelemmel rendelkeznek. Ezt nem csupán a szabvány szerinti vizsgálatok, hanem a piacon egyedülálló módon alapos laborvizsgálatok is igazolják. Padlómegoldásaink számos más előnnyel is rendelkeznek, és maximálisan megfelelnek minden elvárásnak, ami padló burkolatokkal szemben támasztható. ESD védelemmel kombinálható padló koncepcióinkat képesek vagyunk szálló por nélkül kivitelezni, így az üzemnek emiatt le sem kell állnia. Nagy nyomószilárdságú (100N/m2) burkolatról van szó, ami gond nélkül viseli a nagy gyalogosforgalom, sőt, a járművek okozta terhelést is.

Cégünk a beton megmunkálására alkalmas gépeket is forgalmaz.

Az eszközöket nem csupán eladjuk, hanem szakszerű használatukat oktatjuk is. A gyémánt-technológiai megoldások és a csiszolt-polírozott betonkialakítások iránt érdeklődő kivitelezők, tervezők és építészek számára telephelyünkön rendszeres bemutatókat szervezünk, igény szerint akár havi több alkalommal is. Erre a célra modern és komfortos oktató helyiséget alakítottunk ki, illetve a technológia gyakorlati részének elsajátításához saját minta csiszolási terület is rendelkezésre áll.
Bizonyos, csiszolásra, burkolat bontásra, takarításra vagy kőfelújításra alkalmas eszközeink bérelhetőek is. Ez a lehetőség kizárólag bejegyzett cégek számára elérhető. A kölcsönözni kívánt gép telephelyünkről, nyitvatartási időnk alatt vehető át, a bérlet legrövidebb időtartama egy nap.